Karamelové rezy
nízka
náročnosť
ingrediencie
1. Cesto
4
PL
kryštálový cukor
4
PL
polohrubá múka
4
ks
vajce
1/2
KL
kypriaci prášok
1
KL
kakao
2. Cesto
250
g
kryštálový cukor
5
ks
vaječný bielok
Krém
300
ml
mlieko
250
ml
smotana na šľahanie
300
g
kryštálový cukor
1
balíček
Zlatý klas
350
g
maslo
5
ks
vaječný žĺtok
postup
1.
S cukrom vyšľaháme bielky a pridáme žĺtky, múku s práškom do pečiva a kakao. Rozdelíme cesto na polovicu a upečieme 2 pláty. Bielky s cukrom budeme šľahať nad parou do zhustnutia. Potom ho rozotrieme na mastný papier. Usušíme ho pri miernej teplote v rúre.
2.
Krém: Skaramelizujeme cukor, potom ho zalejeme smotanou a rozmiešame. Hustú kašu uvaríme z mlieka, žĺtkov a Zlatého klasu. Keď je vychladnutá pridáme karamel a maslo.
3.
Plát cesta natrieme krémom, potom ho preložíme cestom zo snehu, ktoré opäť natrieme krémom a prikryjeme ďalším plátom. Zvyšnú plnku natrieme na celý koláč a polejeme ho čokoládou. Podľa foriem nám môže vyjsť aj viac vrstiev.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.