© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Šťavnaté tekvicové lievance (hrnčekový recept)

Zdravé tekvicové lievance, po ktorých nebudete mať výčitky svedomia a rýchlo si ich obľúbite.

Video sa načítava...
Zdroj: REDAKCIA RECEPTY.SK
Príprava
10min
Úprava
5min
Porcie
3
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky
    hladká múka
  • 3 PL
    hnedý cukor
  • 1 KL
    kypriaci prášok
  • 0.5 KL
    mletá škorica
  • 0.5 KL
    mletý zázvor
  • 0.5 KL
    perníkové korenie
  • 0.5 KL
    soľ
  • 1.5 hrnček
    mlieko
  • 1 hrnček
    tekvicové pyré
  • 1 ks
    vajce

Postup

  • 1

    V miske spolu premiešame sypké suroviny – múku, cukor, škoricu, zázvor, soľ a perníkové korenie.

  • 2

    Vo väčšej miske spolu vyšľaháme mlieko, vajce a tekvicové pyré.

  • 3

    Sypké suroviny potom prisypeme k tekutým a vymiešame hladké cesto, z ktoré na oleji alebo masle pečieme malé lievančeky.

  • 4

    Podávame s čerstvým ovocím, preliate medom alebo javorovým sirupom.

    Šťavnaté tekvicové lievanceŠťavnaté tekvicové lievanceZdroj: REDAKCIA RECEPTY.SK
  • 5

    Ďalšie overené recepty na chutné lievance nájdete TU!

Bon Appétit
Ohodnoťte recept