© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Tekvicové brownies

Šťavnatý čokoládový koláč, ukrytý pod perinkou z tvarohu a tekvicového pyré.

Tekvicové brownies fotogalériaTekvicové brownies Zdroj: Istockphoto.com
Príprava
15min
Úprava
35min
Porcie
16
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Cesto:
  • 200 g
    čokoláda na varenie
  • 100 g
    maslo
  • 150 g
    trstinový cukor
  • 100 g
    tekvicové pyré
  • 3 ks
    vajce
  • 80 g
    hladká múka
  • 1 PL
    kakao
  • 0.5 KL
    kypriaci prášok
  • 1 štipka
    soľ
Na vrch:
  • 120 g
    jemný tvaroh
  • 130 g
    tekvicové pyré
  • 1 ks
    vajce
  • 2 PL
    trstinový cukor
  • 0.5 KL
    škorica

Postup

  • 1

    Najskôr si vymiešame tvarohovo-tekvicovú hmotu na vrch, aby sme ju mali poruke: tvaroh, tekvicové pyré, vajíčko, cukor a škoricu vymiešame metličkou do krému a odložíme bokom.

  • 2

    Cesto: nalámanú alebo nasekanú čokoládu roztopíme spolu s maslom nad vodným kúpeľom.

  • 3

    Do roztopenej čokolády primiešame cukor, tekvicové pyré a vajcia. Metličkou vymiešame hladkú hmotu, do ktorej preosejeme múku, kakao, kypriaci prášok a soľ.

  • 4

    Z čokoládového cesta odoberieme cca 4 lyžice do misky a zvyšok cesta navrstvíme a zarovnáme do plechu (20x20), ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Na čokoládové cesto rozotrieme tvarohovo-tekvicovú hmotu, na ňu potom nanesieme lyžicami (kde-tu) odložené cesto a špajľou vytvoríme na povrchu mramorový vzor.

  • 5

    Tekvicové brownies pečieme v rúre vyhriatej na 170ºC zhruba 35 až 40 minút.

  • 6

    Ďalšie overené recepty na chutné brownies nájdete TU!

Bon Appétit
Ohodnoťte recept