© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Tuniaková omeleta

Výborné raňajky či večera plná bielkovín.

Tuniaková omeleta fotogalériaTuniaková omeleta Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
10min
Úprava
15min
Porcie
1
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1 konzerva
    tuniak vo vlastnej šťave
  • 1 ks
    stredne veľká cibuľa
  • 1 hrsť
    pažitka
  • 50 g
    strúhaná mozzarella
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie
  • 3 ks
    vajcia
  • trochu
    olej

Postup

  • 1

    Tuniaka z konzervy vyklopíme na sitko a scedíme.

  • 2

    Mäso preložíme do misky, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nasekanú pažítku, syr, podľa chuti soľ, mleté čierne korenie a nakoniec primiešame aj vajcia.

  • 3

    Na stredne veľkej panvici (s pokrievkou) zahrejeme lyžicu oleja, tuniakovú zmes navrstvíme do panvice a zakrytú pečieme na miernom plameni asi 5 minút, potom na panvicu priložíme veľký tanier, omeletu naň prevrátením panvice vyklopíme a nepečenou stranou ju vrátime naspäť do panvice skĺznutím z taniera. A opäť zakryté pečieme aj z druhej strany, opäť 5 minút.

  • 4

    Tuniakovú omeletu môžeme podávať samotnú alebo pokrájanú a navrstvenú na chrumkavé hrianky s kopcom čerstvej zeleniny.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept