© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Marhuľové knedle (Marillenknödel)

Pre Rakúsko sú okrem poctivej štrúdle a Sacherovej torty typické aj marhuľové knedličky z tvarohového cesta obalené v strúhanke.

Marhuľové knedle (Marillenknödel)fotogalériaMarhuľové knedle (Marillenknödel)Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
30min
Úprava
25min
Porcie
8
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Cesto:
  • 500 g
    mäkký hrudkovitý tvaroh
  • 100 g
    strúhanka
  • 100 g
    polohrubá múka
  • 80 g
    kryštálový cukor
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 2 ks
    vajce
  • 1 PL
    rum
  • 1 ks
    malý citrón (kôra)
  • 1 štipka
    soľ
Na plnenie :
  • 8 ks
    marhule
  • 8 kociek
    cukor
Na obaľovanie :
  • 50 g
    maslo
  • 130 g
    strúhanka
  • 50 g
    práškový cukor
  • práškový cukor na posypanie

Postup

  • 1

    Cesto: tvaroh rozpučíme vidličkou a do misky k nemu pridáme strúhanku, múku, kryštálový a vanilkový cukor, vajcia, rum, strúhanú citrónovú kôru a štipku soli.

  • 2

    Zo surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré uložíme do chladničky na 30 minút.

  • 3

    Dáme zovrieť veľký hrniec vody, ktorú osolíme štipkou soli.

  • 4

    Medzitým si pomocou hrubej špajle alebo rúčky tenšej varešky vytlačíme z umytých a osušených marhúľ kôstky a nahradíme ich kockou cukru.

  • 5

    Cukrom plnené marhule po jednej zabalíme so cesta: vždy si odtrhneme kúsok cesta, v dlaniach z neho vytvarujeme placku a marhuľu dobre uzavrieme v ceste.

  • 6

    Marhuľové guľky vložíme do vriacej vody a varíme zhruba 20 minút.

  • 7

    Medzitým si na panvici pripravíme posýpku na obaľovanie: maslo roztopíme, primiešame strúhanku, ktorú pečieme do zlato-hneda. Potom panvicu odstavíme a premiešame cukor.

  • 8

    Uvarené knedličky obaľujeme v strúhanke a podávame posypané práškovým cukrom.

  • 9

    Ďalšie overené recepty na ovocné guľky nájdete TU!

Bon Appétit
Ohodnoťte recept