Rúru predhrejeme na 180 °C.
Kokosová roláda s rumom
Exotická maškrta hotová do hodiny.
Ingrediencie
- 6 ksvajce
- 6 PLpolohrubá múka
- 6 PLkryštálový cukor
- 1 KLkypriaci prášok
- 1 štipkasoľ
- 200 gmaslo
- 250 gMascarpone
- 100 gbiela čokoláda
- 3 PLbiely rum
- 150 gpráškový cukor
- 100 gstrúhaný kokos
- 1 hrsťkokosové hoblinky
Postup
- 1
- 2
Vajcia rozdelíme a bielky vyšľaháme so soľou a cukrom na tuhý sneh. Po jednom do snehu zašľaháme žĺtky a nakoniec preosiatu múku s kypriacim práškom.
- 3
Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme 10 až 15 minút.
- 4
Po upečení plát preklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom, odstránime papier a korpus zvinieme. Necháme úplne vychladnúť.
- 5
Medzitým vyšľaháme zmäknuté maslo s mascarpone, likérom, roztopenou čokoládou, rumom, kokosom a cukrom.
- 6
Vychladnuté cesto rozvinieme, vnútornú stranu potrieme 2/3 krému a znova zvinieme do rolády. Vrch potrieme zvyšným krémom, zasypeme kokosovými hoblinkami a necháme stuhnúť.