© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Cesnakové pečené kura

V jednoduchosti je krása – pečené kurča na cesnaku podávame výhradne s čerstvým chlebíkom, nakladačkami a kyslou kapustou.

Cesnakové pečené kurafotogalériaCesnakové pečené kuraZdroj: iStockphoto
Príprava
10min
Úprava
90min
Porcie
4
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1 ks
    kurča
  • 2 ks
    väčší zemiak
  • 10 strúčikov
    cesnak
  • 5 PL
    rastlinný olej
  •  
    soľ, mletá paprika, mleté čierne korenie

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 175 °C.

  • 2

    Kura umyjeme a vysušíme. Zemiaky nakrájame na väčšie kúsky.

  • 3

    V oleji rozmiešame 5 nasekaných strúčikov cesnaku, soľ a koreniny. Zmesou potrieme kurča zvnútra i na povrchu a dáme do pekáča spolu so zemiakmi. Pridáme celé strúčiky zvyšného cesnaku a podlejeme trochou vody. Pečieme zakryté alobalom cca hodinu, potom zložíme alobal a pečieme do chrumkava ďalších 20 minút.

  • 4

    Podávame s kyslou kapustou, nakladačkami a čerstvým chlebíkom, ktorý si namáčame v aromatickom výpeku.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept