Krkovičku s kosťou umyjeme, nasekáme na dva alebo tri menšie diely a dáme variť do veľkého hrnca. Stehno umyjeme, nakrájame na menšie kocky a pridáme ku krkovičke. Privedieme k varu, znížime plameň a zakryté necháme variť.
Valašský bravčový guláš
Výdatný guláš, ktorý je plný vôní a chutí aj bez tradičnej prísady – mletej papriky.
Ingrediencie
- 1 kgbravčová krkovička s kosťou
- 0.5 kgbravčové stehno
- 4 ksväčšia cibuľa
- 1 kszeler
- 3 ksmrkva
- 10 strúčikovcesnak
- 3 ksväčší zemiak
- 4 ksbobkový list
- 5 kscelé čierne korenie
- 2 PLvegeta bez soli
- 2 hrsteligurček (magi)
- soľ, mleté čierne korenie, majoránka
Postup
- 1
- 2
Medzitým si krájame zeleninu na menšie kocky a prihadzujeme ju do hrnca ku mäsku. Keď už máme v hrnci zeler, cibuľu i mrkvu, pridáme 5 strúčikov nadrobno nasekaného cesnaku, 1 hrsť nasekaného ligurčeku, bobkový list, celé korenie a vegetu. Prisolíme, zakryjeme a necháme pomaly variť cca 90 minút.
- 3
Keď je mäsko mäkké pridáme na kocky pokrájané zemiaky a varíme ďalšiu pol hodinu. Môžeme ale nemusíme obrať mäsko od kostí a vrátiť ho späť do guláša. Odstavíme z ohňa a dochutíme druhou polovicou cesnaku (tiež nasekaný na drobno), druhou hrsťou ligurčeku, mletým korením, majoránom a prípadne ešte dosolíme.
- 4
Podávame s čerstvým chlebíkom.