Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozhorúčime olivový olej a vysypeme cibuľu s cesnakom. Posolíme a opečieme dozlatista. Potom pridáme mleté mäso a opekáme kým nám mäso nezhnedne. Následne pridáme mleté čierne korenie a mletú červenú papriku - premiešame a krátko opekáme. Nalejeme vývar, premiešame a varíme 15 až 20 minút.
Bolonská omáčka
Výborná talianska omáčka, ktorou môžete obohatiť svoje obľúbené cestoviny.
POSLAŤ RECEPT NA MAIL
Url adresa receptu sa odošle na mail, ktorý zadáte. Ak ste prihlasený, je automaticky
predvyplnený Váš mail.
ZatvoriťIngrediencie
- 600 gmleté mäso
- 300 mlhovädzí vývar
- 350 glúpané paradajky
- 4 PLolivový olej
- 3 PLparadajkový pretlak
- 1 kscibuľa
- 3 strúčikycesnak
- podľa chutisoľ
- podľa chutimleté čierne korenie
- podľa chutimletá červená paprika
- podľa chutičerstvá bazalka
Postup
- 1
- 2
Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku. Lúpané paradajky rozmixujeme a zmiešame s paradajkovým pretlakom. Pridáme podľa chuti soľ, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, nasekanú bazalku a prelisovaný alebo nastrúhaný cesnak. Omáčku dobre premiešame a pridáme ju k mäsu. Premiešame a varíme ďalších 10 minút. Potom môžeme podľa chuti pridať ešte nasekanú bazalku. Premiešame a odstavíme.
- 3
Hotovú omáčku podávame napríklad s cestovinami.
Bon Appétit