Čierne korenie, klinčeky, badián a kardamóm jemne rozdrvíme.
Chai latte
Tradičný indický nápoj, ktorý pozostáva z voňavých korenín, lahodného čierneho čaju, jemného mlieka a sladkej bodky tvorenej medom a javorovým sirupom.
Ingrediencie
- 1 PLcelé čierne korenie
- 5 ksklinčeky
- 1 kshviezdička badiánu
- 3 kskardamóm celý
- 1 štipkamuškátový oriešok
- 2 kstyčinka škorice
- 1 ksčerstvý zázvor (cca 1 cm)
- 3 šálkyvoda
- 1.5 PLsypaný čierny čaj (Darjeeling)
- 1 šálkaplnotučné mlieko
- 1 PLmed
- 1 PLjavorový sirup
- 0.5 ČLvanilkový extrakt
Postup
- 1
- 2
Jemne rozdrvené koreniny dáme do hrnca, pridáme štipku muškátového orieška, celú škoricu a ošúpaný a na plátky nakrájaný zázvor. Zalejeme vodou a varíme 5 až 10 minút.
- 3
Potom odstavíme a pridáme čierny čaj. Necháme lúhovať cca 5 minút. Následne scedíme.
Náš tip
Sypaný čierny čaj môžete nahradiť aj tým sáčkovým. V takom prípade použite 3 sáčky čierneho čaju.
- 4
Do korenistého čierneho čaju pridáme mlieko, med, javorový sirup a vanilkový extrakt.
Náš tip
Vanilkový extrakt si môžete jednoducho pripraviť aj doma. Inšpirujte sa našim receptom na:
- 5
Všetko spolu môžeme ešte podľa potreby prehriať, premixovať (aby sa nám mlieko v čaji trošku napenilo) a podávame.