Rúru rozohrejeme na 180 °C.
Banánové mafiny s orieškami
Vláčne a zároveň chrumkavé mafiny, ktoré zmiznú skôr ako stihnú vychladnúť.
POSLAŤ RECEPT NA MAIL
Url adresa receptu sa odošle na mail, ktorý zadáte. Ak ste prihlasený, je automaticky
predvyplnený Váš mail.
ZatvoriťIngrediencie
- 4 kszrelé banány
- 80 gmaslo
- 150 gcukor práškový
- 1 ksvajce (L)
- 1 balíčekvanilkový cukor
- 1 KLjedlá sóda
- 1 štipkasoľ
- 200 ghladká múka
- 100 gvlašské orechy
- 1 ksbanán na ozdobenie
Postup
- 1
- 2
Zrelé banány (použite naozaj zrelé, mäkké, sladké banány – výsledok bude o to lahodnejší) popučíme vo väčšej miske vidličkou.
- 3
K banánom primiešame roztopené maslo, cukor, vajce, vanilkový cukor, sódu a soľ. Všetko spolu dobre vymiešame.
- 4
Teraz prisypeme múku a už len jemne vareškou premiešame a spojíme dohromady.
- 5
Rovnako opatrne primiešame aj nasekané oriešky.
- 6
Cesto rovnomerne rozložíme do 12 papierových košíčkov uložených v mafinovom plechu alebo do silikónových košíkov na mafinky.
- 7
Na vrch každého mafinu priložíme koliesko banánu a pečieme v rúre 25 až 30 minút.
Bon Appétit