Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody.
Zemiaková panvica s párkami a volským okom
V jednoduchosti je krása! To platí aj o tomto úžasne rýchlom jedle, ktoré budete mať hotové do pol hodiny a v rodinke určite nenájdete nikoho, komu by nechutilo.
Ingrediencie
- 1200 gzemiaky
- 8 kspárky (viedenské, spišské, ...)
- 120 gtvrdý syr
- 4 ksvajce
- 1 ksjarná cibuľka (zväzok)
- olej, soľ, korenie, rasca, majorán
Postup
- 1
- 2
Medzitým si párky pokrájame na kolieska, nastrúhame syr a nasekáme jarnú cibuľku. Nakrájame aj zelené cíbiky cibuľky a odložíme ich na finálne dozdobenie panvice.
- 3
Po 10 minútach varenia zemiaky scedíme a necháme odkvápať.
- 4
Na panvici (veľkosť panvice volíme podľa počtu porcií) necháme rozohriať olej a pridáme do nej zemiaky. Pridáme rascu, korenie a trochu soli a na prudkom ohni opekáme, kým zemiaky nechytia zlatohnedú kôrku a nebudú chrumkavé na povrchu.
- 5
Potom oheň stiahneme na polovicu a pridáme párky a cibuľku. Opekáme asi tri minúty a prevoniame majoránom.
- 6
Nakoniec do panvice rozklepneme vajíčka a už ďalej nemiešame. Keď bielky zatuhnú odstavíme z plameňa a zasypeme strúhaným syrom a nasekanými cíbikmi.
- 7
Podávame priamo v panvici ideálne s nakladanou zeleninou – uhorky, cvikla či kapusta.