Maslo si dáme na panvicu a na miernej teplote necháme roztopiť.
Jednoduchá kari omáčka (dip)
Jednoduchá avšak lahodná omáčka, v ktorej hrá prím kari korenie.
POSLAŤ RECEPT NA MAIL
Url adresa receptu sa odošle na mail, ktorý zadáte. Ak ste prihlasený, je automaticky
predvyplnený Váš mail.
ZatvoriťIngrediencie
- 100 gmaslo
- 2 PLkukuričný škrob
- 250 mlmlieko
- 2 PLkari korenie
- 0.25 ČLsoľ
- 0.5 kscibuľa
- voda
Postup
- 1
- 2
Ku roztopenému maslu pridáme kukuričnú múku a dobre premiešame.
- 3
Pridáme mlieko a opäť premiešame.
- 4
Na koniec pridáme kari korenie, soľ a cibuľu pokrájanú na drobno. Všetko spolu dobre premiešame a varíme, kým nám zmes nezhustne.
- 5
Do zmesi prilejeme vodu - množstvo pridanej vody záleží od toho, akú hustú omáčku (dip) chceme mať. Premiešame a prehrejeme.
- 6
Podávame ako prílohu k mäsku, domácim čipsom...
Bon Appétit