Kakaové cesto: Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme vajíčka, mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakao. Všetko spolu dobre premiešame.
Na prípravu kakaových zajačikov budeme potrebovať formičku v tvare zajačika.
Sladký veľkonočný chlebík, ktorý si vás vďaka rafinovanému spôsobu prípravy získa najskôr svojim vzhľadom a po ochutnaní aj svojou neodolateľnou chuťou...
Kakaové cesto: Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme vajíčka, mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakao. Všetko spolu dobre premiešame.
Na prípravu kakaových zajačikov budeme potrebovať formičku v tvare zajačika.
Rúru vyhrejeme na 180 °C a pripravíme si menší plech, ktorý vymastíme maslom a vysypeme múkou.
Kakaové cesto vylejeme na pripravený plech a pečieme vo vyhriatej rúre cca 10 až 15 minút
Upečené cesto necháme úplne vychladnúť a následne z neho vykrajujeme zajačikov.
Svetlé cesto: Zmäknuté maslo vymiešame s práskovým a vanilkovým cukrom. Pridáme amaretto a vajíčka. Dobre premiešame.
Hladkú múku zmiešame s kypriacim práskom a pomletými mandľami. Následne spolu s mliekom primiešame do zmesi. Nakoniec pridáme postrúhanú bielu čokoládu.
Formu na biskupský chlebík vymastíme maslom a vysypeme múkou.
Do pripravenej formy vylejeme trochu svetlého cesta. Naň potom poukladáme kakaových zajačikov, ktorých následne zalejeme zvyškom cesta.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 30 až 40 minút.
Upečený chlebík necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.