Mascarpone si zmiešame s kryštálovým cukrom a vanilkiovým extraktom. Černice umyjeme a osušíme.
Černicové koláčiky z lístkového cesta
Z lístkového cesta sa dá doslova čarovať. Dôkazom sú tieto krehké kvetinky naplnené lahodným mascarpone krémom a sladučkými černicami...
POSLAŤ RECEPT NA MAIL
Url adresa receptu sa odošle na mail, ktorý zadáte. Ak ste prihlasený, je automaticky
predvyplnený Váš mail.
ZatvoriťIngrediencie
- 1 balíčekvyvaľkané lístkové cesto
- 200 gMascarpone
- 3 PLkryštálový cukor
- 0.5 ČLvanilkový extrakt
- černice
- práškový cukor na posypanie
Postup
- 1
- 2Černicové taštičkyZdroj: iStockphoto
Plát lístkového cesta si rozprestrieme a narežeme na 12 štvorcov. Na každom štvorci urobíme v každom rohu zárezy tak, aby sa rohy následne dali prehnúť smerom dovnútra.
- 3
Do stredu každého štvorca dáme lyžičku plnky, na ktorú dáme 4 černice. Narezané okraje cesta následne preložíme smerom dovnútra a zaistíme ešte jednou černicou.
- 4
Pripravené koláčiky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 15 až 20 minút.
- 5
Pred podávaním môžeme ešte posypať práškovým cukrom.
Bon Appétit