Prsia umyjeme a dobre vysušíme v papierovej utierke.
Kačacie prsia s pomarančovou omáčkou
Luxusná a rýchla večera, inšpirovaná známou kačkou na pomarančoch.
Ingrediencie
- 2 kskačacie prsia
- trochusoľ, mleté čierne korenie
- 1 KLhladká múka
- 1 kspomaranč
- 1 PLpomarančová marmeláda
- 50 mlbrandy
- 300 mlkurací vývar (bujón)
- 1 PLmaslo
Postup
- 1
- 2
Na vrchnej časti (s kožou) narežeme kožu ostrým nožom do tvaru mriežky.
- 3
Prsia z oboch strán osolíme, okoreníme a necháme postáť zhruba 10 minút.
- 4
Suchú panvicu zahrejeme na strednom plameni a pridáme prsia kožou dole. Psia opekáme 6 minút na strane s kožou, otočíme a opekáme ďalšie 4 minúty z druhej strany.
- 5
Prsia vyberieme z panvice kliešťami a necháme ich odpočívať na tanieri alebo drevenej doske kým si pripravíme omáčku.
- 6
Vo výpeku na panvici chvíľku zapražíme trochu múky (1KL).
- 7
Ku zápražke pridáme brandy, marmeládu, asi lyžičku strúhanej pomarančovej kôry, šťavu z polovice pomaranča a spolu povaríme asi minútku.
- 8
Potom zalejeme vývarom a omáčku necháme zredukovať na cca polovicu pôvodného objemu.
- 9
Nakoniec v miešame maslo a odstavíme z plameňa.
- 10
Prsia nakrájame na plátky, zalejeme omáčkou a môžeme podávať napríklad s pečenou zeleninou.