© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Sýte fazuľové placky

Vegetariánske placky, ktoré sú plné bielkovín a chutia vynikajúco.

Sýte fazuľové placky fotogalériaSýte fazuľové placky Zdroj: iStockphoto
Príprava
20min
Úprava
60min
Porcie
15
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 300 g
    suchá fazuľa (mix)
  • 1 konzerva
    sladká kukurica
  • 2 ks
    zemiak
  • 3 ks
    vajce
  • 1 ks
    cibuľa
  • 3 strúčiky
    cesnak
  • 2 PL
    horčica
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie, majorán
  • trochu
    strúhanka
  • trochu
    olej na vysmážanie

Postup

  • 1

    Fazuľu prepláchneme a namočíme cez noc.

  • 2

    Na druhý deň ju uvaríme do mäkka (cca 60 minút) a 20 minút pred dovarením pridáme na kocky pokrájané zemiaky.

  • 3

    Uvarenú fazuľu aj zemiaky scedíme, odoberieme za hrsť fazúľ a zvyšok rozmixujeme na kašu.

  • 4

    Pridáme scedenú kukuricu, odložené, celé fazuľky, nasekanú cibuľku, pretlačený cesnak, celé vajíčka, horčicu a zmes dochutíme soľou, korením a majoránkou.

  • 5

    Zo zmesi tvarujeme tenké placky, ktoré obalíme v strúhanke a vyprážame v horúcom oleji do zlato-hneda z oboch strán.

  • 6

    Podávame samotné alebo so zeleným šalátom či nakladanou zeleninou.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept