Tekvicu prepolíme. Polovicu ošúpeme, vydlabeme jadierka a pokrájame ju ostrým nožom na menšie kocky.
Palacinky plnené sladkou tekvicou a orieškami
Sladká jeseň zabalená v krehkých palacinkách.
POSLAŤ RECEPT NA MAIL
Url adresa receptu sa odošle na mail, ktorý zadáte. Ak ste prihlasený, je automaticky
predvyplnený Váš mail.
ZatvoriťIngrediencie
Palacinkové cesto:
- 1 hrnčekplnotučné mlieko
- 0.5 hrnčekahladká múka
- 1 ksvajce
- 1 PLvanilkový cukor
- 1 štipkasoľ
- trochuolej a maslo na pečenie
Sladká pečená tekvica:
- 0.5 ksmaslová tekvica
- 3 PLtrstinový cukor
- 3 PLmaslo
- 1 štipkasoľ
Ešte potrebujeme:
- trochuzmes orechov
- trochujavorový sirup
Postup
- 1
- 2
Nakrájanú tekvicu nasypeme do zapekacej misky, posypeme cukrom, prelejeme roztopeným maslom a zľahka posolíme.
- 3
Všetko premiešame lyžicou, vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a tekvicu pečieme asi 20 minút.
- 4
Medzitým si pripravíme palacinky: Vajce rozšľaháme v mlieku, pridáme múku, cukor a soľ. Vymiešame riedke cesto a opekáme na troške masla a oleja na palacinkárni alebo nepriľnavej panvici.
- 5
Hotové palacinky plníme sladkou tekvicou a orieškami, ktoré sme na sucho opiekli na panvici.
- 6
Podávame zľahka pokvapkané rozpustený maslom alebo javorovým sirupom.
Bon Appétit