© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Morčacie guľky v medovej omáčke

Perfektná mäsová chuťovka na večierok alebo k telke. 

Morčacie guľky v medovej omáčkefotogalériaMorčacie guľky v medovej omáčkeZdroj: iStockphoto
Príprava
15min
Úprava
20min
Porcie
0
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Guľky:
  • 500 g
    mleté morčacie mäso
  • 1 KL
    soľ
  • 0.5 KL
    mleté čierne korenie
  • 120 g
    strúhanka
  • 50 ml
    vlažná voda
  • 2 ks
    vajce
Omáčka:
  • 3 PL
    med
  • 3 PL
    paradajkový pretlak
  • 3 PL
    voda
  • 0.5 KL
    čili vločky
  • trochu
    soľ

Postup

  • 1

    Mäsko zmiešame so soľou, korením, strúhankou, vodou a vajíčkami. Rukou vypracujeme zmes na mäsové guľky.

  • 2

    Potom v navlhčených dlaniach formujeme malé guličky a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • 3

    Potom guličky pečieme v rúre vyhriatej na 200°C približne 18 minút. 

  • 4

    5 minút pred dopečením mäsových guliek, na panvici zahrejeme  paradajkový pretlak, med, vodu, čili a štipku soli. Omáčku privedieme k varu a necháme na miernom ohni bublať.

  • 5

    Následne do nej prisypeme horúce guľky a všetko spolu zahrejeme asi 2 minútky.

  • 6

    Guličky aj s omáčkou rozložíme na tanier a do každej zapichneme špáradlo. A už len vychutnávame.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept