Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Mandľové sušienky
Rýchle domáce sušienky s mandľovou príchuťou. Malá chuťovka, ktorá sa výborne hodí na sviatočný stôl k šálke horúcej kávy.
POSLAŤ RECEPT NA MAIL
Url adresa receptu sa odošle na mail, ktorý zadáte. Ak ste prihlasený, je automaticky
predvyplnený Váš mail.
ZatvoriťIngrediencie
- 5 ksčerstvý vaječný bielok
- 170 gjemná mandľová múka
- 1 PLmandľový extrakt al. aróma
- 1 PLcukor
- 1 štipkasoľ
Postup
- 1
- 2
Do snehu opatrne vmiešame mandľovú múku, mandľový extrakt a cukor podľa chuti.
- 3
Z cesta pomocou lyžičky vytvarujeme malé guľky približne vo veľkosti orecha. Guličky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a jemne zatlačíme, aby bol spodok sušienky rovný.
- 4
Pripravený plech dáme do chladničky približne na dve hodiny. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a vychladené sušienky dáme piecť na 10 minút.
- 5
TIP: Ak máte radi dezerty s alkoholom, vyskúšajte namiesto mandľového extraktu použiť likér Amaretto.
Bon Appétit