© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Piškótové kocky s džemom, čokoládou a kokosom (Lemingtonky)

Obľúbený dezert z austrálskej kuchyne, ktorý zvládne pripraviť aj úplný začiatočník.

Piškótové kocky s džemom, čokoládou a kokosom (Lemingtonky)fotogalériaPiškótové kocky s džemom, čokoládou a kokosom (Lemingtonky)Zdroj: iStockphoto
Príprava
30min
Úprava
15min
Porcie
15
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Cesto:
  • 250 g
    maslo - izbovej teploty
  • 250 g
    hladká múka
  • 250 g
    kryštálový cukor
  • 5 ks
    vajce
  • 120 ml
    mlieko
  • 1 KL
    vanilkový extrakt
  • 1 KL
    kypriaci prášok do pečiva
Poleva:
  • 250 g
    maslo
  • 250 g
    horká čokoláda
  • 100 g
    práškový cukor
Ešte potrebujeme:
  • strúhaný kokos
  • ovocný džem

Postup

  • 1

    Vo väčšej mise vyšľaháme maslo izbovej teploty s kryštálovým cukrom. Postupne po jednom primiešavame vajíčka. Následne pridáme mlieko, vanilkový extrakt, múku a prášok do pečiva.

  • 2

    Pripravíme si dva menšie rovnaké plechy (25x35), ktoré vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto rovnomerne vylejeme na plechy a uhladíme.

  • 3

    Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme približne 15 minút do zlatista. Necháme vychladnúť.

  • 4

    Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, pridáme maslo a práškový cukor.

  • 5

    Jedno cesto natrieme džemom a na vrch uložíme druhé cesto. Poriadne zatlačíme.

  • 6

    Cesto nakrájame na rovnaké kocky, ktoré postupne namáčame v čokoláde a následne obaľujeme v strúhanom kokose. Necháme na mriežke stuhnúť a podávame. Dobrú chuť.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept