© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Tvarohové lievance s jahodovou omáčkou

Výborné raňajky v ktorých sa svieže, vzdušné pampúšiky snúbia s krásne farebnou ovocnou omáčkou.

Tvarohové lievance s jahodovou omáčkoufotogalériaTvarohové lievance s jahodovou omáčkouZdroj: iStockphoto
Príprava
15min
Úprava
10min
Porcie
10
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Lievance:
  • 500 g
    jemný tvaroh
  • 2 ks
    žĺtok (vajcia M)
  • 1 štipka
    soľ
  • 1 balíček
    vanilkový cukor´
  • 2 PL
    kryštálový cukor
  • 4 PL
    hladká múka
  • trochu
    olej a maslo (1:1)
Jahodová omáčka:
  • 250 g
    jahody (čerstvé al. mrazené)
  • 2 PL
    kryštálový cukor
  • 50 ml
    voda
  • 0.5 KL
    vanilkový extrakt (nemusí byť)

Postup

  • 1

    Lievance: v stredne veľkej miske spolu premiešame tvaroh, žĺtok, vanilkový a kryštálový cukor. Potom pridáme múku a štipku soli a vymiešame pevnejšie cesto.

  • 2

    Z cesta na pomúčenej doske tvarujeme okrúhle lievance o hrúbke asi 2 cm. Každý lievanec by mal byť dobre obalený v múke, než ich dáme do panvice.

    Náš tip

    TIP: aby sa nám s lepivým cestom dobre pracovalo, môžeme si pomúčiť dlane alebo použiť silikónové rukavice.

  • 3

    Omáčka: čerstvé jahody očistíme, pokrájame na menšie kúsky a vložíme do rajnice s vodou a cukrom. Ak používame mrazené ovocie, snažíme sa vyberať menšie kúsky.

  • 4

    Privedieme k varu a varíme, kým sa jahody nezačnú rozpadávať, odstavíme. Jahodovú omáčku rozmixujeme ponorným mixérom, precedíme cez husté sitko a môžeme do nej primiešať vanilkový extrakt.

  • 5

    Na panvici rozpálime trochu oleja a masla, palme stiahneme na mierny a lievance opečieme do zlato-hneda z oboch strán.

  • 6

    Ešte horúce tvarohové lievance posypeme práškovým cukrom, prelejeme omáčkou a môžeme podávať.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept