© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Vietnamský sendvič s chrumkavým bravčovým (Banh Mi)

Výborný street food, ktorý sa z Vietnamu rozšíril do celého sveta a dnes sa už pripravuje z rôznymi oblohami. Tu je jeho pomerne tradičná verzia, o ktorú sa nebudete chcieť deliť...

Vietnamský sendvič s chrumkavým bravčovým (Banh Mi)fotogalériaVietnamský sendvič s chrumkavým bravčovým (Banh Mi)Zdroj: iStockphoto
Príprava
20min
Úprava
10min
Porcie
1
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Marinované mäso:
  • 250 g
    bravčové karé (2 tenké plátky)
  • trochu
    soľ, mleté čierne korenie
  • 1 ks
    cesnak
  • 1 PL
    rybacia omáčka
  • 1 PL
    med
  • 1 KL
    sójová omáčka
  • 1 štipka
    čili vločky, škorica, drvený fenikel, klinček, aníz (al. ½ KL čínskeho korenia 5 chutí)
Nakladaná zelenina:
  • 1 ks
    stredne veľká mrkva
  • 1 ks
    biela reďkovka
  • 1 PL
    cukor
  • 1 PL
    rybacia omáčka
  • 1 PL
    ryžový ocot
Ešte potrebujeme:
  • 1 PL
    maslo
  • 2 PL
    kuracia pečenová paštéta
  • 0.333 ks
    šalátová uhorka
  • 1 PL
    majonéza
  • 1 ks
    čerstvá čili paprička
  • 1 hrsť
    čerstvý koriander
  • 1 ks
    čerstvá bageta

Postup

  • 1

    Mäso: do misky pretlačíme cesnak, prilejeme rybaciu omáčku, tekutý med, sójovú omáčku a pridáme čínske korenie 5 chutí alebo štipku každej koreniny zvlášť (viď vyššie v ingredienciách). Marinádu premiešame.

  • 2

    Plátky bravčového karé (asi centimeter hrubé) zľahka osolíme, koreníme z oboch strán, narežeme po krajoch, aby sa mäso neskrútilo pri opekaní, položíme ich do hlbokého taniera a prelejeme marinádou. Necháme postáť, kým si nachystáme zeleninu.

    Náš tip

    Namiesto karé môžeme použiť napríklad aj plátok stehna, krkovičky či bravčovú panenku.

  • 3

    Nakladaná zelenina: očistenú mrkvu i reďkovku pokrájame na tenké plátky a plátky ešte na rezančeky.

  • 4

    Zeleninu vložíme do misky, pridáme cukor, rybaciu omáčku, ocot a všetko spolu premiešame. Necháme postáť.

  • 5

    Na silnom plameni zahrejeme nepriľnavú panvicu a na kvapke oleja sprudka opečieme marinované plátky karé do zlato-hneda z oboch strán. Potom plameň stiahneme a do panvice prilejeme zvyšok marinády. Mäso pravidelne obraciame, kým nebude na povrchu chrumkavé a väčšina marinády sa neodparí. Karé vytiahneme na tanier a necháme odpočívať, kým si pripravíme oblohy.

  • 6

    Šalátovú uhorku umyjeme, pokrájame na tenké plátky a čili papričku nasekáme na tenké kolieska.

  • 7

    Vyskladanie Banh Mi sendviča: čerstvú bagetu pozdĺžne narežeme na kapsu. Spodnú časť natrieme maslom a paštétou, na ktorú poukladáme plátky uhorky a potrieme ich majonézou. Opečené mäso pokrájame na doske na tenké plátky, poukladáme ich na uhorku a všetko uzavrieme nakladanou zeleninou, nasekanou čili peričkou a lístkami čerstvého koriandru.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept