© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Kysnutý ríbezľový koláč s posýpkou

Jednoduchý koláč, ktorý je pre mnohých symbolom leta, ale ak máte poruke zásobu mrazených ríbezlí, môžete si leto pripomenúť aj v chladných mesiacoch.

Kysnutý ríbezľový koláč s posýpkou fotogalériaKysnutý ríbezľový koláč s posýpkou Zdroj: Istockphoto
Príprava
75min
Úprava
20min
Porcie
12
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Na menší plech 33 x 23 cm:
  • 300 g
    polohrubá múka
  • 1 štipka
    soľ
  • 0.5 balíčka
    sušené droždie (4 g)
  • 50 g
    kryštálový cukor
  • 1 ks
    vajce
  • 50 g
    zmäknuté maslo
  • 180 ml
    teplé mlieko
  • 500 g
    ríbezle (čerstvé al. mrazené)
Posýpka :
  • 50 g
    polohrubá múka
  • 40 g
    kryštálový cukor
  • 40 g
    zmäknuté maslo

Postup

  • 1

    V miske spolu premiešame múku, cukor, soľ, droždie a do stredu pridáme vajce a zmäknuté maslo.

  • 2

    Jednou rukou spracúvame cesto a druhou prilievame teplé mlieko. Vypracujeme hladké a elastické cesto, ktoré dáme zakryté kysnúť na teplé miesto na zhruba hodinu.

  • 3

    Neskôr cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a preložíme ho na maslom vymastený a múkou vysypaný plech (33 x23 cm).

  • 4

    Cesto poprepichujeme vidličkou, rozsypeme naň ríbezle a na ovocie zase mrveničku (posýpku), ktorú sme získali premiešaním múky, cukru a zmäknutého masla.

  • 5

    Takto pečieme v rúre vyhriatej na 190°C zhruba 20 minút.

  • 6

    Upečený ríbezľový koláč necháme krátko vychladnúť a môžeme krájať a servírovať.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept