© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Tvarohový koláč s ananásom a broskyňami

Jednoduchý a osviežujúci letný koláč.

Tvarohový koláč s ananásom a broskyňamifotogalériaTvarohový koláč s ananásom a broskyňamiZdroj: iStockphoto
Príprava
20min
Úprava
30min
Porcie
8
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1 balíček
    chladené lístkové cesto (275 g)
  • trochu
    maslo na vymastenie formy
  • trochu
    múka na vysypanie formy
Tvarohová plnka:
  • 500
    jemný tvaroh
  • 3 PL
    kryštálový cukor
  • 2 ks
    vajce
  • 1 balíček
    zlatý klas al. vanilkový pudingom
  • 200 g
    kyslá smotana (16%)
Na vrch:
  • 3 ks
    broskyne (čerstvé alebo kompót)
  • 500 g
    ananás (čerstvý alebo kompót)
  • 100 g
    kryštálový cukor
  • 2 PL
    citrónová šťava

Postup

  • 1

    Plát cesta preložíme na polovicu a rozvaľkáme do štvorca. Z cesta vykrojíme kruh o cca 2 cm väčší ako je priemer koláčovej formy (25 cm).

  • 2

    Kruhový plát cesta prenesieme do formy, ktorú sme vymastili maslom a vysypali múkou, jemne ho utlačíme na dno a boky koláčovej formy a korpus poprepichujeme vidličkou.

  • 3

    Plnka: v miske spolu vyšľaháme tvaroh, cukor, vajcia, zlatý klas a nakoniec do plnky primiešame kyslú smotanu.

  • 4

    Plnku zarovnáme na korpus a koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180°C na 30 minút.

  • 5

    Medzitým si pripravíme ovocnú omáčku na vrch: broskyne narežeme do kríža na vrchnej strane, vložíme do vriacej vody na 30 sekúnd, ochladíme, stiahneme šupku a pokrájame na kocky.

  • 6

    Do rajnice nasypeme broskyne, na kocky pokrájaný ananás, cukor a citrónovú šťavu. Všetko spolu privedieme k varu, povaríme zhruba 5 minút, kým sa kúsky broskýň nezačnú rozpadávať. Odstavíme.

  • 7

    Ovocnú omáčku navrstvíme na vrch horúceho tvarohového koláča, necháme vychladnúť a následne ho uložíme do chladničky na aspoň 3 hodiny.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept