© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Sypaný tvarohový koláč s broskyňami

Jednoduchý koláčik, ktorý si môžete pripraviť s akýmkoľvek ovocím alebo aj úplne bez ovocia.

Sypaný tvarohový koláč s broskyňami fotogalériaSypaný tvarohový koláč s broskyňami Zdroj: iStockphoto
Príprava
20min
Úprava
40min
Porcie
12
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Cesto na menší plech (33x23 cm):
  • 350 g
    polohrubá múka
  • 150 g
    kryštálový cukor
  • 1 balíček
    kypriaci prášok
  • 180 g
    maslo (na vrch)
Tvarohová plnka:
  • 500 g
    jemný hrudkovitý tvaroh
  • 1 balíček
    vanilkový cukor´
  • 2 PL
    kryštálový cukor
  • 1 balíček
    Zlatý klas
  • 2 ks
    vajce
  • 300 g
    mlieko
Ešte potrebujeme:
  • 5 ks
    broskyne (čerstvé al. kompót)
  • trochu
    maslo na vymastenie plechu

Postup

  • 1

    V miske spolu premiešame múku, kryštálový cukor a kypriaci prášok.

  • 2

    Polovicu sypkej zmesi nasypeme na dno menšieho, hlbšieho plechu (33x23 cm), ktorý sme vymastili maslom.

  • 3

    Plnka: v miske spolu vyšľaháme tvaroh, kryštálový a vanilkový cukor, vajcia, zlatý klas a nokoniec primiešame mlieko.

  • 4

    Plnku navrstvíme do plechu (na prvú polovicu sypkej zmesi), na vrch pokladáme na plátky pokrájané broskyne a všetko zasypeme zvyškom sypkej zmesi.

  • 5

    Studené maslo pokrájame na kocky, ktoré rozložíme na vrch koláča a takto ho uložíme do chladničky na 12 hodín. Môžeme ho upiecť aj hneď, ale koláčik bude lepšie držať tvar, ak ho necháme postáť v chlade.

  • 6

    Neskôr sypaný, tvarohový koláč vložíme do rúry a upečieme na 180°C, zhruba 40 minút.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept