© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Šalát Zelená bohyňa (Green Goddess)

Kapustovo-uhorkový šalát, ktorý v minulosti ovládol sociálne siete, stal sa a dodnes ostal šalátovou stálicou v mnohých domácnostiach.

Šalát Zelená bohyňa (Green Goddess)fotogalériaŠalát Zelená bohyňa (Green Goddess)Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
20min
Úprava
0min
Porcie
4
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 0.5 ks
    biela kapusta
  • 1 ks
    uhorka
  • 1 zväzok
    jarná cibuľka
  • 1 hrsť
    pažitka
Dresing:
  • 2 strúčiky
    cesnak
  • 1 ks
    šalotka
  • 80 g
    vlašské orechy
  • 1 hrsť
    petržlenová vňať
  • 1 hrsť
    bazalka
  • 100 g
    špenát
  • 2 ks
    citrón (šťava)
  • 100 ml
    olivový olej
  • 2 KL
    ocot
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

  • 1

    Bielu kapustu (alebo ľadový šalát) umyjeme a odstránime vonkajšie listy a hlúb. Kapustu nastrúhame alebo nakrájame nadrobno. Uhorku ošúpeme a nakrájame nadrobno. Jarnú cibuľku a pažítku nakrájame nadrobno.

  • 2

    Všetko vložíme do misy a dobre premiešame.

  • 3

    Na dresing dáme všetky prísady do mixéra: cesnak, šalotku, oriešky, vňať, bazalku, špenát, citrónovú šťavu, olej a ocot a na vysokých obrátkach ich rozmixujeme na jemné pyré.

  • 4

    Dresing dochutíme soľou a korením a primiešame k zelenine.

    TIP: Pre väčšiu sýtosť môžeme kapustový šalát podávať s mäsom. Napríklad steakom z kuracích pŕs.

    Šalát Zelená bohyňa (Green Goddess)Šalát Zelená bohyňa (Green Goddess)Zdroj: iStockPhoto.com
Bon Appétit
Ohodnoťte recept