© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Rýchla slivková žemľovka

Sladká pochúťka, ktorá poteší ako dezert i hlavný chod.

Rýchla slivková žemľovka fotogalériaRýchla slivková žemľovka Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
10min
Úprava
30min
Porcie
4
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 4 ks
    sladké rožky (makovky)
  • 3 PL
    maslo
  • 4 ks
    vajce
  • 200 ml
    smotana na šľahanie
  • 2 balíčky
    vanilkový cukor
  • 8 ks
    slivky
  • 100 g
    práškový cukor
  • 1 KL
    škorica
  • 2 PL
    mlieko

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 190ºC.

  • 2

    Väčšiu zapekaciu misku alebo stredný plech vymastíme hrubšou vrstvou masla.

  • 3

    Rožky pokrájame na cca dva centimetre hrubé kolieska alebo kocky a poukladáme ich do misky.

    TIP: Namiesto rožkov môžeme použiť vianočku alebo croissanty.

  • 4

    V miske spolu vymiešame smotanu, vajcia a vanilkový cukor a zmesou prelejeme pečivo.

  • 5

    Slivky rozrežeme na polovice a jemne ich zatlačíme do pečiva rezom na hor.

  • 6

    Z preosiateho práškového cukru, škorice a mlieka vymiešame polevu, ktorú rozlejeme na slivky.

  • 7

    Slivkovú žemľovku pečieme v rúre vyhriatej na 190ºC zhruba 30 až 35 minút.

  • 8

    Ďalšie overené recepty na sladké žemľovky nájdete TU!

Bon Appétit
Ohodnoťte recept