Rúru rozohrejeme na 180ºC. Bábovkovú formu vymastíme troškou masla a vysypeme múkou.
TIP: Ak chcete koláčik vyšší, namiesto formy na bábovku môžete použiť formu na chlebík.
Takýto voňavý koláčik ste pravdepodobne ešte nepiekli. Nebojte sa využiť upokojujúcu vôňu levandule a vyskúšajte napríklad chutnú bábovku.
Rúru rozohrejeme na 180ºC. Bábovkovú formu vymastíme troškou masla a vysypeme múkou.
TIP: Ak chcete koláčik vyšší, namiesto formy na bábovku môžete použiť formu na chlebík.
Citrón umyjeme, osušíme a nastrúhame citrónovú kôru, ktorú odložíme bokom.
Citrón odšťavíme do malej rajnice, pridáme sušené levanduľové kvietky a pomaly zahrejeme (nevaríme) na miernom ohni. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do krémova a primiešame tekutý med.
Do krému po jednom primiešame vajcia, prilejeme citrónovú šťavu s levanduľou, primiešame kôru a nakoniec zapracujeme preosiatu múku spolu s kypriacim práškom a soľou.
Cesto navrstvíme do formy a dáme piecť na cca 45 minút (180ºC).
Hotovú bábovku môžeme ozdobiť citrónovou polevou (1 lyžica citrónovej šťavy na 100 gramov práškového cukru) a kvietkami levandule.