© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Ľahučký tvarohový koláč s malinami (bez korpusu)

Ak máte radi jednoduché a ľahučké koláče, toto je recept pre vás. Svieži tvaroh a citrónová kôra sa snúbia s čerstvými malinami. Stačí len vymiešať a dať piecť!

Ľahučký tvarohový koláč s malinami (bez korpusu)fotogalériaĽahučký tvarohový koláč s malinami (bez korpusu)Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
10min
Úprava
40min
Porcie
8
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 500 g
    jemný tvaroh
  • 100 g
    kryštálový cukor
  • 4 ks
    vajce
  • 2 PL
    hladká múka (00)
  • 1 ks
    citrón (kôra)
  • 100 g
    maliny
  • trochu
    práškový cukor na posypanie

Postup

  • 1

    Ak sa nám podarí vybrať všetky chladené suroviny z chladničky zhruba hodinu pred pečením, bude šľahanie o to jednoduchšie.

  • 2

    Rúru rozohrejeme na 180ºC.

  • 3

    Tvaroh vyšľaháme s cukrom do krémova.

    TIP: Namiesto tvarohu môžete použiť ešte sviežejšiu ricottu alebo bohatšie a krémovejšie mascarpone.

  • 4

    Do krému potom po jednom zašľaháme vajíčka a primiešame múku.

  • 5

    Do cesta nakoniec už len zľahka zamiešame strúhanú citrónovú kôru a maliny a navrstvíme ho do tortovej formy (20 až 25 cm), ktorej dno i boky sme vystlali jedným kusom papiera na pečenie.

  • 6

    Koláč pečieme na 180ºC zhruba 40 minút, necháme ho vychladnúť na linke a potom ho vložíme do chladničky na aspoň 4 hodiny.

  • 7

    Ľahučký tvarohový koláč s malinami pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

    Ľahučký tvarohový koláč s malinami (bez korpusu)Ľahučký tvarohový koláč s malinami (bez korpusu)Zdroj: iStockPhoto.com
  • 8

    Ďalšie overené recepty na tvarohové koláče nájdete TU!

Bon Appétit
Ohodnoťte recept