© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Zemiakové krokety plnené mozzarellou

Perfektná syrová pochúťka alebo zaujímavá príloha.

Zemiakové krokety plnené mozzarellou fotogalériaZemiakové krokety plnené mozzarellou Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
30min
Úprava
5min
Porcie
0
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1 kg
    zemiaky
  • 2 ks
    vajce
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie
  • 1 hrsť
    petržlenová vňať
  • 200 g
    údená mozzarella
  • strúhanka na obaľovanie
  • olej na vyprážanie

Postup

  • 1

    Zemiaky uvaríme v šupke zhruba 25 až 35 minút do mäkka s ohľadom na ich veľkosť, necháme krátko vychladnúť a očistíme.

  • 2

    Následne uvarené zemiaky pretlačíme cez lis na zemiaky alebo postrúhame na jemnom strúhadle do misky.

  • 3

    K zemiakom pridáme žĺtky (bielky odložíme bokom), soľ, korenie (podľa chuti) a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a vymiešame hladkú zmes.

  • 4

    Údenú mozzarellu pokrájame na podlhovasté tehličky, ktoré po jednej zapracujeme do zemiakového cesta. Trochu cesta odoberieme do dlane, vytvarujeme oválnu placku, do jej stredu položíme syr, uzavrieme ho do cesta a vytvarujeme kroketový valček alebo šišku.

  • 5

    V jednej miske vidličkou vyšľaháme bielky, kým nezačnú peniť a do druhej misky nasypeme strúhanku. Krokety najskôr vložíme do bielkov a následne obalíme v strúhanke.

  • 6

    Krokety so syrom vyprážame v horúcom oleji do zlato-hneda, pričom ich sem tam pootáčame, aby sa rovnomerne vypražili. Krokety poukladáme na papierovú utierku.

  • 7

    Syrové krokety sú vynikajúce samotné alebo ako príloha k mäsu s omáčkou.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept