© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Krehký jablkový koláč s posýpkou

Jemné cesto, škoricové kúsky sladkých jabĺk a jednoduchá posýpka. Tento jablčník si obľúbite.

Krehký jablkový koláč s posýpkoufotogalériaKrehký jablkový koláč s posýpkouZdroj: iStockPhoto.com
Príprava
15min
Úprava
30min
Porcie
16
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Cesto:
  • 100 g
    hladká múka
  • 70 g
    kryštálový cukor
  • 1 KL
    jedlá sóda
  • 1 KL
    kypriaci prášok
  • 1 štipka
    soľ
  • 0.5 KL
    škorica
  • 100 ml
    mlieko
  • 1 ks
    väčšie vajce
  • 80 ml
    olej
Jablká:
  • 2 ks
    veľké jablko
  • 50 g
    kryštálový cukor
  • 0.5 KL
    škorica
Posýpka:
  • 140 g
    kryštálový cukor
  • 100 g
    hladká múka
  • 30 g
    jemné ovsené vločky
  • 80 g
    roztopené maslo

Postup

  • 1

    Cesto: v miske spolu premiešame sypké suroviny: múku, kryštálový cukor, sódu, kypriaci prášok, soľ a škoricu.

  • 2

    Ku sypkému základu prilejeme mlieko, olej a pridáme vajce. Všetko spolu vymiešame do hladkého tekutého cesta.

  • 3

    Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a pokrájame na malé kocky. Vložíme ich do misky, kde ich premiešame s cukdom a škoricou.

  • 4

    Posýpku si pripravíme zmiešaním cukru, múky a vločiek s roztopeným maslom.

  • 5

    Cesto vylejeme na malý, hlbší plech (22x22 cm), ktorý sme vymastili maslom a vysypali múkou. Na vrch rozložíme škoricové jablká a všetko zasypeme posýpkou.

  • 6

    Takto vyskladaný jablkový koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180ºC 30 až 35 minút.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept