© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Dusené hovädzie stehno s vínovou omáčkou

Jednoduchý recept na mäkučké mäso v chutnej omáčke.

Dusené hovädzie stehno s vínovou omáčkou fotogalériaDusené hovädzie stehno s vínovou omáčkou Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
10min
Úprava
90min
Porcie
6
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 800 g
    hovädzie stehno
  • 3 PL
    olivový olej
  • 1 KL
    drvená rasca
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie
  • 1 ks
    cibuľa
  • 3 strúčiky
    cesnak
  • 200 ml
    červené víno
  • 2 PL
    paradajkový pretlak
  • 500 ml
    hovädzí vývar (bujón)
  • 2 vetvičky
    tymian
  • 2 PL
    maslo

Postup

  • 1

    Hovädzie stehno pokrájame na kocky, cibuľu nadrobno a cesnak pretlačíme.

  • 2

    V hrnci zahrejeme olej a pridáme cibuľu, ktorú orestujeme do mäkka. Následne pridáme mäso, ktoré ochutíme rascou, soľou, čiernym korením a restujeme ho, kým sa nezatiahne.

  • 3

    K mäsu pridáme cesnak, zarestujeme asi 30 sekúnd a všetko podlejeme vínom. Necháme prebublať zhruba 5 minút, pridáme pretlak, premiešame a zalejeme vývarom (mäso by nemalo byť úplne ponorené).

  • 4

    K mäsu pridáme vetvičky tymianu, hrniec zakryjeme a na miernom plameni dusíme do mäkka (s ohľadom na veľkosť kúskov – 90 až 120 minút). Ak treba počas varu podlievame vývarom alebo vodou.

  • 5

    Keď je mäso mäkké omáčku scedíme do menšieho hrnca a redukujeme na polovicu na miernom plameni. Nakoniec ju zjemníme maslom,vrátime do nej mäso a krátko prehrejeme.

  • 6

    Hovädzie stehno s vínovou omáčkou podávame s dobrou zemiakovou kašou, maslovými haluškami alebo domácou knedľou.

  • 7

    Ďalšie overené recepty na chutné hovädzie mäso nájdete TU!

Bon Appétit
Ohodnoťte recept