© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Srdiečkové šišky

Nadýchané pampúšiky v tvare srdca sú ako stvorené na Valentína. Ale vašich blízkych prekvapia a potešia kedykoľvek ich pripravíte.

Srdiečkové šišky fotogalériaSrdiečkové šišky Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
90min
Úprava
5min
Porcie
0
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1 balíček
    sušené droždie (7 g)
  • 1 PL
    kryštálový cukor
  • 120 ml
    vlažné mlieko
  • 300 g
    polohrubá múka
  • 1 štipka
    soľ
  • 1 balíček
    vanilkový cukor´
  • 1 ks
    vajce
  • 40 g
    zmäknuté maslo
  • olej na vyprážanie
  • práškový cukor

Postup

  • 1

    Sušené droždie rozmiešame v teplom mlieku s polu s lyžicou cukru. Vymieňaný kvások necháme aktivovať (asi 10 minút).

  • 2

    Do väčšej misky navážime múku, pridáme soľ, vanilkový cukor a premiešame. V strede urobíme jamku, do ktorej pridáme vajce a pripravený kvások.

  • 3

    Rukou spracujeme cesto a postupne pridávame zmäknuté maslo. Cesto miesime, kým neostane hladké a nelepivé. Potom ho prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť na dvojnásobok objemu - zhruba 45 minút.

  • 4

    Neskôr cesto vyvaľkáme na hrúbku zhruba 3 mm a pomocou väčšej formičky v tvare srdca vykrajujeme srdiečka, ktoré ukladáme vedľa seba do hlbšieho plechu vystlaného papierom na pečenie. Plech zakryjeme utierkou a šišky necháme podkysnúť ešte asi 30 minút.

  • 5

    Srdiečkové šišky potom krátko (minútku na stranu) vyprážame z oboch strán v rozpálenom oleji do zlato-hneda. Necháme ich odkvapkať na papierovej utierke a posypeme práškovým cukrom.

    Vykrojené, podkysnuté srdiečka z kysnutého cesta opatrne podoberieme obracačkou a takto ich vkladáme do rozpáleného oleja. Nepoužívame prsty, aby sme neporušili tvar srdca.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept