© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Paradajkový šalát z Rumunska (Salată de roșii)

Jednoduchý, osviežujúci šalát z čerstvých paradajok, cibule a bazalky.

Paradajkový šalát z Rumunska (Salată de roșii)fotogalériaParadajkový šalát z Rumunska (Salată de roșii)Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
10min
Úprava
0min
Porcie
3
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 5 ks
    väčšie paradajky
  • 1 ks
    červená cibuľa
  • 1 hrsť
    lístky bazalky
  • 1 vetvička
    tymian
  • 1 strúčik
    cesnak
  • 3 PL
    olivový olej
  • 1 PL
    balzamikový ocot
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

  • 1

    Cibuľu pokrájame na tenké plátky, ktoré rozoberieme na rezančeky a vložíme do studenej vody na 10 minút, aby cibuľa stratila ostrosť.

  • 2

    Paradajky pokrájame na mesiačiky alebo kocky a poukladáme na tanier alebo vložíme do šalátovej misy.

  • 3

    K paradajkám pridáme lístky čerstvej bazalky, lístky tymianu (ak nemáme čerstvý použijeme sušený) a scedenú cibuľu.

  • 4

    V malej miske vymiešame prelisovaný cesnak s olejom a octom. Rýchly dresing dochutíme soľou, čerstvo zomletým korením a premiešame so šalátom.

  • 5

    Ďalšie overené recepty na šaláty s paradajkami nájdete TU!

Bon Appétit
Ohodnoťte recept