Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 21.09.2014
Kategória receptu: Francúzske, Hlavné jedlo, Oslava, Predjedlo, Ryby, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: krevety, morské plody

Hodnotenie receptu:


Recept Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou

Potrebné ingrediencie receptu Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou

  • 1 lyžica olivový olej
  • 12 ks krevety
  • na ozdobu 4 vetvičky trebuľka
  • omáčka 30 ml suché biele víno
  • 1 ks struk vanilky
  • 30 ml francúzsky vermút Noilly Prat
  • 1 lyžica pomarančovej šťavy
  • 1 ks šalotka
  • 60 g maslo
  • 1 štipka soľ a biele korenie

Postup prípravy receptu Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou

Predjedlo pochádzajúce z Luxemburska. Recept je pre 4 osoby

Po opláchnutí čerstvých kreviet, odstránime hlavy, olúpeme chvostíky, ale posledný krúžok škrupiny s chvostovou plutvou ponecháme. Krevety na chrbte pozdĺžne porežeme a vytiahneme čierne črevo.

Nadrobno nakrájame šalotku a podusíme v malom hrnci v zmesi vermútu Noilly Prat (ktorý nemožno nahradiť iným) a bieleho suchého vína. Vanilkový struk pozdĺžne rozpolíme vyškriabeme vnútro a dáme ku koncu variť aj s luskom do vriaceho vína. Opäť, ani prírodnú vanilku nejde nahradiť. Pridáme štipku čerstvo pomletého korenia a soli. Varíme dovtedy, kým je v hrnci asi 1-2 čajové lyžičky tekutiny.

Na miernom ohni pridávame dobre vychladené maslo po malých kúskoch a postupne vmiešavame. Vždy počkáme až sa ten predchádzajúci úplne rozpustí. Takto pokračujeme kým omáčka nezhustne. Akonáhle pridáte maslo, tak už nesmiete omáčku variť! Ďalej pridáme lyžicu pomarančovej šťavy. Hotovú omáčku necháme prikrytú na pár minút odstať.

Medzitým si rozpálime panvicu s olivovým olejom, na ktorej z každej strany sprudka opečieme, opatrne osušené krevetové chvostíky a to na každej strane tak 30 sekúnd.
Pripravíme si 4 tanieriky, na ktoré nalejeme vlažnú omáčku, z ktorej sme vybrali vanilkový struk. Na tieto tanieriky s omáčkou vložíme krevety, ozdobíme malú vetvičku trebuľky. Podávame s ľahko orestovanou (najlepšie v rúre) vekou.
Na pitie odporúčam nejaké dobré suché víno.

Podobné recepty ako je Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou


Zavarané lečo bez cibule recept

Zavarané lečo bez cibule recept

Počas lenivých zimných dní príde vhod zavarané lečo. Pridáme vajíčko a máme...

Špenátová polievka so smotanou a vajcom recept

Špenátová polievka so smotanou a vajcom recept

Olúpeme cibuľu a najemno nakrájame. Tú potom osmažíme na panvici s maslom. ...

Langoše s kyslou smotanou recept

Langoše s kyslou smotanou recept

Veľmi jednoduchá príprava langošov. Do misy pridáme múku, droždie, mliek...

Domáci nakladaný hermelín recept

Domáci nakladaný hermelín recept

Vymiešame si cesnak, zmiešame so soľou a paprikou. Rozrežeme pozdĺžne herme...

Alevropita recept

Alevropita recept

Alevropita alebo Epiran Feta Tart je vaječná omeleta v štýle slaného koláča...

Rýchla šunková nátierka recept

Rýchla šunková nátierka recept

Rozohrejeme si maslo, natvrdo uvarené vajcia najemno nastrúhame, rovnako ta...

Krkonošská kyselica recept

Krkonošská kyselica recept

Do 4 litrov studenej vody vhodíme balíček kvásku, premiešame a necháme asi ...

Paradajkový šalát s kyslou smotanou recept

Paradajkový šalát s kyslou smotanou recept

Začneme tým, že si dáme uvariť vajcia natvrdo, olúpeme a nechávame vychladn...

Dusená ryža recept

Dusená ryža recept

Vždy som mala problém pripraviť naozaj chutnú ryžu, až, kým som neobjavila ...