Kačacie prsia so slivovicou
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
kačacie prsia
2
dl
slivovica
100
g
jablko
soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca
majoránka
1
ks
cesnaku
50
g
údený syr
2
dl
olej
200
g
zemiaky
postup
Kačacie prsia nakrájame na tenké plátky, nasolíme, nakoreníme a dáme marinovať do slivovice a oleja. Zemiaky nastrúhame na hrubo, osolíme a necháme ich odvodniť. Ochutíme ako placku, no pridáme strúhaný syr. Na vymastený plech tvarujeme malé koláčiky, ktoré dáme piecť asi na 25 minút do rúry. Kačicu sprudka zarestujeme, pridáme nakrájané jablká a zaflambujeme zvyškom slivovice. Podusíme až do vyparenia alkoholu. Servírujeme na zemiakových koláčikoch.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.