Chrenová omáčka s jablkami
8
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
PL
strúhaný chren
1
ks
jablko
1
ks
vajce
125
ml
kyslá smotana
1
KL
citrónová šťava
postup
Umyjeme jablko, olúpeme, najemno nastrúhame a pokvapkáme citrónovou šťavou aby nezhnedlo.
Olúpeme vajce, rozpolíme a vyberieme žĺtok. Bielok postrúhame a zmiešame s nastrúhaným chrenom. Žĺtok rozotrieme, vmiešame smotanu, osolíme a pridáme chren s jablkom. Všetko zmiešame, prikryjeme pokrývkou a necháme vychladnúť.
Hotovú omáčku môžeme ozdobiť kolieskom citrónu, paprikou, kôprom. Omáčku podávame k studeným pokrmom z mäsa a údenín alebo k vajciam natvrdo.
Podobné recepty
V rebríčku najobľúbenejších špecialít dosiahla popredné miesto delikatesa našich susedov. Ako sa umiestnili slovenské jedlá? Ukázali sme chrbát aj takým dobrotám ako ravioli či germknödel
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.