Vyprážaný karfiol
20
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
karfiol
podľa chuti
soľ
1
ks
cibuľa
150
g
hladká múka
1
KL
prášok do pečiva
1
KL
mletý koriander
1
KL
rasca
2
KL
citrónová šťava
1
strúčik
cesnaku
250
g
biely jogurt
50
g
strúhaný kokos
1
ks
zelená paprika čili
1
KL
med
trochu
olej
postup
1.
Karfiol rozdelíme a uvaríme v osolenej vode. Múku zmiešame s práškom do pečiva, 1/2 ČL soli, rascou a korením. Pridáme citrónovú šťavu, nasekanú cibuľu a 200 ml vody. Pár minút necháme odstáť.
2.
Na dresing nasekáme cesnak a zmiešame ho s jogurtom a medom. Kokos opečieme na panvici a spolu s nasekanou papričkou čili pridáme do jogurtu. Bazalku nasekáme, pridáme do cesta. Karfiol ponoríme do cesta a opečieme v horúcom oleji.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.