Veniec s hrozienkami
140
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
6
dl
hladká múka
1
PL
vanilkový cukor
1/2
dl
krupicový cukor
1
ks
vajce
75
g
maslo
1,5
dl
mlieko
1/2
kocka
droždie
Plnka
1
dl
mandle
1
dl
hrozienka
1/2
KL
škorica
1/2
dl
krupicový cukor
1
ks
vajce na potretie
postup
1.
Do rozpusteného masla prilejeme mlieko. Táto zmes by mala mať teplotu aspoň 37°C. rozdrobíme droždie a zalejeme ho troškou mlieka s tukom. Keď sa úplne rozpustí pridáme zvyšnú tekutinu, cukor, vajce, vanilkový cukor a väčšinu múky, časť múky si dáme bokom pre ďalšiu prácu.
2.
Zo surovín vypracujeme cesto a zakryjeme ho utierkou. V teplej miestnosti ho necháme kysnúť aspoň pol hodiny. Medzitým vypracujeme spolu všetky suroviny na plnku.
3.
Z cesta vyvaľkáme obdĺžnik s rozmermi 30 x 40 cm a dáme naň plnku. cesto zavinieme. Takto pripravenú roládu položíme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Stočíme ju do kruhu tak, aby bolo miesto spoja stranou dole. Veniec ešte prikryjeme, aby kysol ďalšiu pol hodinu. Budeme ho piecť pri teplote 200°C.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.