Veniec s exotickým ovocím
14
porcií
130
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
1
ks
vajce
1,5
dl
mlieko
75
g
maslo
1/2
kocka
droždie
1
PL
vanilkový cukor
6
dl
hladká múka
1/2
dl
krupicový cukor
Plnka
50
g
maslo
200
g
sušené exotické ovocie
200
g
marcipán
1
ks
vajce na potretie
postup
1.
Maslo zalejeme mliekom. V troche tekutiny necháme rozpustiť droždie. Následne k droždiu prilejeme aj zvyšnú tekutinu a pridáme krupicový cukor, vyšľahané vajíčko a väčšiu časť múky. Vypracujeme cesto, ktoré zakryjeme a necháme ho pol hodiny kysnúť na teplom mieste.
2.
Plnka: Nastrúhame marcipán a zmiešame ho spolu so sušeným ovocím a maslom.
3.
Cesto premiesime na pomúčenej doske a vyvaľkáme z neho obdĺžnik (30 x 40 cm). Na takto spracované cesto rozotrieme plnku a zrolujeme. Závin položíme na plech, ktorý musí byť vystlaný papierom na pečenie a vytvarujeme ho do oblúku. Spoj by mal byť otočený smerom dole. Urobíme niekoľko šikmých zárezov ostrým nožom po celom obvode a necháme ho kysnúť zakrytý ešte ďalšiu pol hodinu. Potom ho potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 200°C v spodnej časti rúry.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.