Rukolový šalát s cviklou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
ovčí syr
30
g
oriešky
5
ks
cvikla
1
balíček
rukola
Dresing
olivový olej
citrónová šťava
mleté čierne korenie
postup
1.
Ošúpeme cviklu (surovú) a nakrájame ju na mesiačiky. Rozložíme ju na plech, na ktorom ju pokvapkáme olejom a okoreníme ju a osolíme. Vložíme ju do rúry, ktorú sme si pred tým vyhriali na maximum. Potom teplotu trošku zmiernime a budeme ju piecť približne 20 až 30 minút. Doba závisí od samotnej veľkosti cvikly. Potom ju necháme trošku vychladnúť.
2.
Dresing: Vytlačíme si citrónovú šťavu z polovice 1 citróna. Potom ju zmiešame v pomere 1:2 s olivovým olejom. Následne ho okoreníme a dôsledne premiešame.
3.
Očistíme rukolu a poriadne ju umyjeme. Rozložíme ju na tanier, zalejeme dresingom, pridáme cviklu a nakrájaný, prípadne rozdrobený syr. Na koniec šalát posypeme opečenými orieškami podľa chuti.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.