Ovocná torta
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
vajce
6
PL
polohrubá múka
6
PL
kryštálový cukor
hrubá múka
rastlinný tuk
Plnka
400
g
jahodový jogurt
200
g
smotana na šľahanie
10
g
želatína
1
balíček
podlhovasté piškóty
16
ks
čerstvé ovocie
jahodový džem
postup
1.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista, bielky vyšľaháme na tuhý sneh. K žĺtkovej pene pridáme múku a na záver vtrieme tuhý sneh. Tortovú formu vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou, nalejem cesto a v rúre pečieme asi 12-15 minút. Upečené cesto vyklopíme, necháme vychladnúť, prekrojíme, potrieme marmeládou, opäť spojíme a vrátime späť do formy.
2.
Formu vyložíme po bokoch piškótami. Smotanu vyšľaháme dotuha, želatínu pripravíme podľa návodu na obale. V mise zmiešame jogurt s vlažnou želatínou, pridáme vyšľahanú smotanu a nalejem do formy. Povrch ozdobíme čerstvými jahodami a dáme na niekoľko hodín odležať do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.