Americké cookies s dvojitou čokoládou
nízka
náročnosť
ingrediencie
85
g
mäkké maslo
40
g
trstinový cukor
130
g
polohrubá múka
1
KL
jedlá sóda
2
ks
tabuľky horkej čokolády
2
ks
tabuľky mliečnej čokolády
1
balíček
vanilkový cukor
postup
1.
Horkú a mliečnu čokoládu nakrájame na menšie kúsky. Misky s nakrájanými čokoládami je dobré na chvíľu uložiť do mrazničky, aby sa pri práci nelepili na ruky.
2.
Maslo, žĺtok a cukor vyšľahajte do hladkej zmesi. Zvlášť zmiešajte múku, vanilku a jedlú sódu a primiešajte do maslovej hmoty. Pomocou stierky vytvorte hladké, mierne lepivé cesto, ktoré prikryté uložte na chvľu do chladničky. Medzitým si vyložte plech papierom na pečenie.
3.
Z cesta vytvarujte guľôčky s priemerom asi 1,5 cm a naukladajte ich na plech vo väčšej vzdialenosti. Rozohrejte si rúru na 200°C. Každú guľôčku sploštite na placku a ozdobte ju kúskami mliečnej a horkej čokolády a mierne ich zatlačte do cesta.
4.
Cesto sa dosť rozteká. Jedna várka sa pečie veľmi rýchlo – stačí tak 6 až 7 minút. Preto než začnete piecť, pripravte si viac plechov dopredu. Upečené sušienky nechajte trochu vychladnúť, aby sa vám pri manipulácii nerozpadli a opatrne ich presuňte pomocou obracačky na tanier úplne vychladnúť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.