Plnené kurča
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
podľa chuti
soľ
80
g
maslo
Plnka
1
ks
kuracia pečeň
1
ks
kurací žalúdok
podľa chuti
soľ
štipiek
muškátový oriešok
2
ks
žĺtok
80
g
žemľa
2
PL
sladká smotana
2
ks
bielok
20
g
strúhanka
postup
1.
Kurča očistíme, vypitveme a nadvihneme opatrne kožu od hrvoľa až k prsiam. Otvor naplníme plnkou a zašijeme silnou bielou niťou. Na pekáči rozohrejeme maslo, vložíme doň pripravené osolené kurča, povrch potrieme maslom a v rúre upečieme najskôr z jednej strany do červena. Potom kurča obrátime a za častého potierania maslom a podlievania polievkou alebo vodou ho upečieme aj z druhej strany.
2.
Plnka: Na troche masla udusíme posekanú petržlenovú vňať, posekanú pečeň a žalúdok z kurčaťa. Zvyšok masla vymiešame so soľou a žĺtkami, pridáme muškátový oriešok, vychladnutú udusenú pečeň a žalúdok, žemľu pokrájanú na kocky a navlhčenú smotanou, z bielkov ušľahaný tuhý sneh, podľa potreby strúhanku a všetko spolu zľahka premiešame.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.