Zapekaný karfiol s nivou
4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
karfiol
1
ks
staršie rožky
2
PL
olivový olej
3
ks
vajce
150
ml
kyslá smotana
100
g
syr Niva
2
PL
hrubá múka
2
PL
petržlenová vňať
100
g
syr Eidam
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
postup
1.
Karfiol očistíme a varíme v osolenej vode 10-15 minút do polomäkka. Po uvarení vytiahneme z hrnca a okamžite opláchneme studenou vodou.
2.
Rožok najemno nastrúhame, strúhanku potom preosejeme cez jemné sito. Dno zapekacej misy vymastíme trochou oleja a vysypeme pripravenou strúhankou. Karfiol rozoberieme na ružice a poukladáme do zapekacej misy.
3.
Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vymiešame s kyslou smotanou, pridáme nastrúhanú nivu, hrubú múku, sekanú petržlenovú vňať, trochu soli a zmes premiešame. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý po lyžičkách vmiešame do nivovej zmesi. Cestíčkom potom polejeme karfiol v mise.
4.
Misu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 170°C 25 minút. Potom vytiahneme karfiol z rúry a posypeme ho nastrúhaným eidamom a necháme ešte 7 minút zapiecť.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.