Jahodové srdce
8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
3
ks
vajce
75
g
práškový cukor
75
g
hladká múka
1
PL
kakao
40
g
palmarín
Plnka a ozdoby
150
ml
šľahačková smotana
225
g
čerstvé jahody
4
PL
jahodový džem
150
g
jemný tvaroh
postup
1.
Vyhrejte rúru na 180 stupňov. Vymastíte okrúhlu formu alebo formu v tvare srdca. Na dno formy položte papier na pečenie.
2.
Do žiaruvzdornej misky rozklepnite vajce a prisypte cukor. Misu vložte do kastróla s vriacou vodou. Zmes šľahajte nad parou 10 minút alebo tak dlho, dokiaľ metličky po vybratí nezanechávajú na povrchu zmesi stopu v tvare stužky. Potom misu vyberte a do ušľahanej zmesi jemne vmiešajte múku, kakao a rozpustené maslo. Zmes nalejeme do formy.
3.
Tortu pečieme 20 minút alebo tak dlho, dokiaľ nebude ihlica (drevená špilka), ktorú pichnete do prostriedka torty, po vytiahnutí úplne čistá. Nechajte tortu vychladnúť a potom ju vyklopte na drôtenú podložku a nechajte dokonale vychladnúť. Ak ste použili okrúhlu formu, vykrojte z upečeného korpusu tvar srdca.
4.
V čistej miske ušľahajte tuhú šľahačku s tvarohom. Odstopkujte jahody a nakrájajte ich na plátky. Korpus rozkrojte na dva pozdĺžne diely. Spodný plát potrite džemom a polovičným množstvom šľahačky s tvarohom. Na túto zmes poukladajte polovicu plátkov jahôd. Zakryte druhým plátom a celú tortu preneste na tanier. Vrch potrite zvyškom zmesi, ozdobte plátkami jahôd, po prípade jahodovou želatínou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.