Pridať recept

Drožďová polievka

ingrediencie

40 g
droždie
trochu
olej
1 ks
cibuľa
20 g
hladká múka
1 ks
mrkva
40 g
zeler
1,2 litre
voda
štipiek
rasca
1 strúčik
cesnaku
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
2 ks
uvarené vajce natvrdo
1 ks
klobása

postup

Na rozohriatom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rozdrobené droždie, opražíme doružova, zalejeme teplou vodou a privedieme k varu. Pridáme očistenú postrúhanú zeleninu a povaríme. Potom z oleja a hladkej múky urobíme bledú zápražku, vlejeme do polievky, posypeme rascou, posolíme, okoreníme pridáme pretlačený cesnak a ešte chvíľu povaríme. Napokon polievku ozdobíme uvareným vajcom a nakrájanou klobásou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáce klobásky
Domáce klobásky – poradíme vám, ako ich pripravíte aj u vás doma!
Poctivé, domáce, najlepšie! Takto si ich môžete pripraviť aj vy.
Čerstvé droždie
Čerstvé verzus sušené droždie: Aké sú výhody a nevýhody? Môže sa použiť aj po záruke?
Aj vy radi v kuchyni používate droždie? Preferujete čerstvé alebo sušené? Ktoré je lepšie?
Párky
Ako uvariť párky a klobásy, aby nepopraskali? Aj takúto jednoduchú vec možno pokaziť!
Zdá sa vám, že na tom nie je čo pokaziť? Omyl! Sú isté pravidlá, ktoré by ste mali dodržiavať, aby vám...
Frankfurtské párky
Máte radi párky? Toto je spôsob, ako ich pripraviť najlepšie a navyše bezpečne!
Varenie obľúbenej raňajkovej pochúťky môže byť karcinogénne. Ako pripraviť párky najlepšie?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...
TOP
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín,
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Túžite mať na grilovačke špeciality, ktoré chutia vynikajúco a rovnako dobre aj vyzerajú? Stačí dodržiavať...