Sedliacke pečené bravčové mäso
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
bravčové stehno
podľa chuti
soľ
5
strúčikov
cesnaku
trochu
olej
2
PL
hladká múka
200
ml
zeleninový vývar
postup
Očistené, umyté a osušené mäso po povrchu na viacerých miestach narežeme a potrieme pretlačeným cesnakom rozotretým so soľou. Na pekáči rozohrejeme olej a mäso z oboch strán opečieme. Pridáme očistenú cibuľu nakrájanú na štvrtky, zalejeme vriacim vývarom, prikryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia obraciame a polievame šťavou. Mäkké mäso odkryjeme a dopečieme dočervena. Upečené mäso vyberieme, šťavu poprášime múkou a niekoľko minút varíme. Podávame s duseným kelom alebo špenátom so zemiakovou knedľou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.