Teľacie karé plnené hubami
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
teľacie karé bez kosti
štipiek
soľ
štipiek
mleté biele korenie
1
ks
paprika
1
stonka
petržlenová vňať
štipiek
rozmarín
trochu
olej
300
ml
zeleninový vývar
Plnka
150
g
šampiňóny
1
ks
cibuľa
2
ks
vajce
štipiek
soľ
trochu
olej
postup
1.
Mäso umyjeme, osušíme, zvrchu v strede narežeme a rozklepeme na plát. Osolíme, okoreníme, potrieme plnkou, obložíme plátkami papriky, posypeme posekanou vňaťou, rozmarínom a zvinieme do rolády. Previažeme niťou zo všetkých strán opečieme na rozohriatom oleji, podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 90 minút. Mäkké mäso odkryjeme a upečieme dočervena. Podávame s dusenou paprikou, paradajkami a zemiakovou kašou.
2.
Plnka: Huby očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na oleji, pridáme huby, osolíme a niekoľko minút dusíme. Zahustíme vajcami rozšľahanými so soľou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.